Sarıyer Yenigün, Sarıyer'in Gerçek Tarafsız Gazetesi - Kaymakan Ömer Karaman hizmette sınır tanımıyor
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Kaymakan Ömer Karaman hizmette sınır tanımıyor

Kaymakan Ömer Karaman hizmette sınır tanımıyor
Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman’ın ciddi emekler vererek kurduğu kooperatif gün geçtikçe halk için daha fazla yararlı olmaya başlıyor.
12.06.2013 / 12:45


Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman’ın ciddi emekler vererek kurduğu kooperatif gün geçtikçe halk için daha fazla yararlı olmaya başlıyor. Sarıyer Bal Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Cabbar’ın üstün gayretleri sonucu Türkiye’ye gelen Rateb Samaour çok önemli bir adımın başlangıcı oldu. Rateb Samaour Filistinli Gazze’li bir zıraat mühendisi ve arıcı… Kendisi babasının rahatsızlığı sebebiyle daha önce Mısır’da yılan, akrep ve arılara sokturularak tıbben çaresi bitmiş hastalara çare verdiğini okumuş ,tıbbi anatomi dersleri okumuş bir kişi… Bu bilgilerle arının Kuran’da suresinide okuyarak ilham almış her geçen gün hastalar şifa buldukça kapısına yeni hastalar gelerek yığılma başlamış… Gazze’li Rateb Samaour tedavisi her geçen gün arap yarımadasına yayılmış ve ünü Dünya ülkelerine ulaşmış durumda… Tedavi ettiği hastalıklar otistik, migren, bel fıtığı başta olmak üzere artarak devam ediyor.

S.S. BAHÇEKÖY, DEMİRCİKÖY, ZEKERİYAKÖY, KİLYOS, USKUMRU, GARİPÇE KÖYLERİ TARABYA, KİREÇBURNU, BÜYÜKDERE VE YENİKÖY MAHALLELERİ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ



Kooperatif hızlı adımlarla ilerliyor…

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman’ın kurduğu ve desteklediği Sarıyer Bal Tarımsal Kalkınma Kooperatifi gün geçtikçe adını daha fazla duyurmaya devam ediyor. Sarıyer Tarım İlçe Müdürlüğünün öncülüğünde kurulmuş olan ve Sarıyer Kaymakamlığı tarafından da desteklenen Sınırlı Sorumlu Bahçeköy, Demirciköy, Zekeriyaköy, Kilyos, Uskumru, Garipçe Köyleri Tarabya, Kireçburnu, Büyükdere ve Yeniköy Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Nisan 2010 yılında faaliyetine başlamıştır. Şu anda 34 üyesi olan kooperatifimizin 5.340 kovanı bulunan 154 arıcımızı da üye yapmak üzere çalışmalarına devam ediyor.

Kooperatif kurulmadan önce İlçe Tarım Müdürlüğümüz personeli tarafından toplam 9 adet Arıcılık Kursu düzenlemiş ve 248 kursiyere modern arıcılık teknikleri ve arı yetiştiriciliği uygulamalı olarak anlatılmıştı. Kurs sonunda da bu kursiyerlere Arıcılık Sertifikaları verilmişti.

Kooperatifin amacı; sorumluluk bölgesinde bulunan 6 köy ve 4 mahalledeki üyelerinin ve bölgemizdeki tüm arıcıların ihtiyaçları olan arı ve kovan başta olmak üzere gerekli tüm arıcılık malzemelerini temin etmek, arıcıların ürettiği balları hijyenik ortamlarda paketleyerek tüketicilerimize sunmaktır.



Bölge ormanlarındaki 210 hektar kestane, 10 hektar ıhlamur, 15 hektar akasya ve 4.934 hektar karışık orman ağaçlarından oluşan, zengin bal nektarı verebilen bu 5.159 hektarlık orman florasından faydalanılmak üzere 650 kovandan oluşan bir arıcılık işletmesi kurulmuş ve modern arıcılık teknikleriyle üretime başlandı. 2010 yılında Demirciköy ve Zekeriyaköy’de kurulan iki işletmedeki arılardan üretilen kestane balları Sarıyer’in de tanıtımının yapılması amacıyla “SARIYER KÖYLERİ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ.” Markası ile Sarıyer’de seçkin marketlerde satışa sunuldu. Satışa sunulmadan önce bu balların gerekli analizleri laboratuarlarda yaptırıldı ve balın tebliğ ve standartlara uygunluğu tescil ettirilerek güvenin adresi oldu.

Üretilen bal Kaymakamlık, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sarıyer Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi’nin kontrolünde ve güvencesinde üretildiğinden, tüketici kaliteli ve doğal balı güvenle, makul fiyatlara alabiliyor.

Ayrıca Kooperatif, Orman bölge müdürlüğüne ait orman içindeki bal üretimine uygun zengin flora içeren bölgelere, yeni bitki türleri de ilave edip BAL ORMANI oluşturup, üretilen balın kalitesini daha da artırmak için çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.