AK Parti Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu üyesi Serkan Torun, "Bu sistem krizleri, bu sistemin içinde üretilen çeşitli fay kırıkları, Türkiye’nin gücünü ve kuvvetini aşağıya çekerek elimizi, kolumuzu bağladı" dedi.
Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Torun, yeni anayasanın önemini vurguladı. Türkiye'nin 200 yıldır tartıştığı sistem değişikliğini yakalama fırsatını bulduğunu belirterek, "İş, fabrika bütün bunlar Türkiye'nin istikrarlı olması, Türkiye'nin ekonomisini büyütmesi, Türkiye'nin daha çok işe imza atmasıyla olur. Bunun için biz Türkiye'de şimdiye kadar çok iş yaptık ama biliyorsunuz bu sistem krizleri, bu sistemin içinde üretilen çeşitli fay kırıkları, Türkiye'nin gücünü ve kuvvetini aşağıya çeken bu krizler elimizi, kolumuzu bağladı. Çok iş yaptık ama akıntıya karşı yüzerek yaptık, çok iş yaptık ama yokuş yukarı çıkarak iş yaptık. Artık Türkiye 200 yıldır tartıştığı bu sistem değişikliğini yakalama fırsatını buldu. Bu fırsatı kaçırmayalım. Zaman zaman 'evet'e muhalefet eden bazı partilerin sözcüleri 'niye bu kadar acele ediyorsunuz, neden bu kadar çabuk getiriyorsunuz' diyorlar. Çabuk getirmiyoruz. Tam tersine 200 yıldır Türkiye bunu tartışıyor. Şimdi büyük bir fırsat ele geçti.
200 yıldır Türkiye'nin tartıştığı meselelere son vermek için, istikrar için, tüm Türkiye gibi, Sarıyer'de evet demeli. Tek vatan için, tek millet için, tek devlet için, tek bayrak için 'evet' diyeceğiz! O zaman 16 Nisan'da sandıklara koşup Sarıyer'de sandıklara güçlü bir 'evet' mührü vurmaya tüm Sarıyerlileri davet ediyorum" dedi. Referandum sonrası ülkenin yönetiminde sistem değişikliğine gidileceğini ancak muhalefetin ısrarla 'rejim değişikliği' diye halkı kandırdığını ifade eden Torun, şöyle devam etti: "Yaptığımız şeyin bir sistem değişikliği olduğunu defalarca anlattık ama hala rejim değişikliğinden bahsediliyor.
“REJİM DEĞİL, SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ”
Ben şimdi rejim değişikliğinin ne olduğunu anlatayım tüm Sarıyer'e... 1960 darbesinde milli iradenin gasp edilmesi, milletin seçtiği başbakanın, Menderes'in darbe yoluyla görevden uzaklaştırılması bir rejim değişikliğidir. Çünkü rejim cumhuriyettir, demokratik cumhuriyettir. Şimdi tutmuşlar Türkiye'nin yönetim sistemiyle ilgili yapılacak değişikliğe rejim değişikliği diyorlar. Bunlar Türkiye'de devlet için, millet için, bu ülke için ne zaman iyi bir şey yapılmak istense hemen rejim değişikliğinden bahsederler. Milletin iyiliği için, devletin iyiliği için, bu ülkenin çocuklarının iyiliği için ne zaman bir adım atılmaya kalkılsa bunlar rejim değişikliğinden bahsederler... Halbuki rejim cumhuriyettir, cumhuriyetin temeli cumhurdur... Yani milletimizdir, halkımızdır. Bir yerde cumhurun güçlenmesi demek cumhuriyetin güçlenmesi demektir. Cumhurun güçlenmesi demek devletin güçlenmesi demektir." dedi. Torun sözlerini "16 Nisan'da umut ediyorum ki, evet çıkacak ve Türkiye olarak artık önümüzde ki tüm engelleri kaldıracağız" diyerek noktaladı.