Sarıyer Yenigün, Sarıyer'in Gerçek Tarafsız Gazetesi - Nefes Aldıran Parklar
ŞEREF AYER </br>KOVULMADIKÇA </br>SARIYER İFLAH OLMAZ!!!
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Nefes Aldıran Parklar

Nefes Aldıran Parklar
Başlattığı ‘VEFA’ projesiyle Sarıyer’in hemen her mahallesine Yeşilçam’ın unutulmaz yüzlerinin ismini veren Sarıyer Belediyesi bu kez iki kurtuluş savaşı kahramanımızın adını Tarabya ve Rumeli Feneri mahallelerinde yaşattı.
05.12.2016 / 22:39


Başlattığı ‘VEFA’ projesiyle Sarıyer’in hemen her mahallesine Yeşilçam’ın unutulmaz yüzlerinin ismini veren Sarıyer Belediyesi bu kez iki kurtuluş savaşı kahramanımızın adını Tarabya ve Rumeli Feneri mahallelerinde yaşattı.



Erzurumlu kahraman Nene Hatun Tarabya’da bir kez daha ölümsüzleşti

Gösterdiği kahramanlıklarla adını tarihe yazdıran, Erzurumlu Nene Hatun’un adı Tarabya’da yenilenen parka verildi. 93 Harbi'nde verdiği mücadele dolayısı ile tüm vatanseverlerin yüreğine taht kurmuş ulusal kahramanımız Nene Hatun'un isminin verildiği park, Erzurumlu hemşerilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Nene Hatun'un heykelinin de bulunduğu parkın açılışında birer teşekkür konuşması yapan CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu ve Tarabya Mahalle Muhtarı Rafet Üstün yenilenerek güzel bir heykel ile süslenen park için Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür ettiler. Konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Başkan Şükrü Genç, emperyalizme karşı olanaksızlıkları bahane etmeksizin savaş vermiş kahramanları Sarıyer’de yaşatmanın görevleri olduğunun altını çizdi. Açılış töreninin ardından Başkan Genç ve açılışa katılan davetliler, karşılıklı plaket ve hediye takdimi yaptılar.



Açılışa Erzurum’dan çok sayıda davetli katıldı

Nene Hatun Parkı için gerek Erzurum gerekse İstanbulun bir çok yerinden davetli de Sarıyer’e akın etti. Tarihçi ve Yazar Abdurrahman Zeynal, Erzurum İspirliler Derneği Başkanı Hakan Akkaya, Erzurumlular Federasyonu eski Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Kenan Kaan Aslan, Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, Avrupa Yakası Erzurumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Nuri Toraman, Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri Derneği Başkanı Erdal Yavuz, Üsküdar Erzurumlu Kadınlar Derneği Başkanı Aysun Gemalmaz’ın yanı sıra Erturan Alagöz, Baha Yalçın, Abdullah Yalçın, Özer Yula, Eyyup Kızıl, Murat Demir, Erzurum Sazlı Köyü’nden Nazım Ketan, Cem Ketan, Cem Ateş ve Erzurumluların fahri hemşehrisi sanatçı Özlem Ağırman da katıldı. Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Meclis Üyeleri Mustafa Balcı, Ali Görgülüer, Özkan Sucu, Sevim Yalınkılıç, Başkan Yardımcıları Sevgi Atalay, İsmail Erdem, Mustafa Tok ve birim müdürleri de park açılışlarında yer aldı.

Toplamda 1600 metrekare alanın üzerinde bulunan Nene Hatun Parkı 130 metrekare çocuk alanı, 260 metrekare basketbol sahası, 50 metrekare jimnastik alanı, 544 metrekare yeşil aman ve 623 metrekare yürüyüş ve dinlenme alanından oluşuyor.



İstiklal Madalyalı Yakup Ağa Alamana Parkı Rumeli Feneri’nde

Rumeli Feneri’ndeki parka ise Ulusal milli mücadelenin içinde bulunan Ketenci Yakup Ağa’nın adı verildi. Park açılışında konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, mahalle halkından parklarına sahip çıkmalarını istedi.



87 yaşında kendini Ulusal milli mücadelenin içinde bulan Takalar Kumandanı Ketencioğlu Hacı Yakup Ağa’nın adı Rumeli Feneri’nde yaşamaya devam edecek. Denizcilik ustası olan ve savaştan savaşa yelken açarak İstiklal Madalyası alan Yakup Ağa adını verdiği parkın açılışında onu tanıyanlar, yakın akrabaları ve Rumeli Feneri sakinleri bir araya geldi. Sarıyerli tarihçi-yazar İbrahim Balcı’nın Ketenci Yakup Ağa’yı anlattığı konuşmasından sonra Rumeli Feneri Muhtarı Şafak Kılınç ve fahri muhtar Fehmi Güven de birer teşekkür konuşması yaptı. Kürsüye gelen Ketenci ailesi mensupları, eski milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci ve Atıf Ketenci de duydukları gurur ve mutluluğu dile getirdiler.



3030 metrekare alanda bulunan Ketenci Yakup Ağa Alamana Parkı 170 metrekare çocuk oyun alanı, 120 metrekare jimnastik alanı, 1900 metrekare yeşil alan ve 840 metrekare yürüyüş alanı ve piknik alanından oluşuyor.