Sarıyer Yenigün, Sarıyer'in Gerçek Tarafsız Gazetesi - Belediye, Kısırkaya Hayvan Barınağı'nı Gazetecilere Açtı
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Belediye, Kısırkaya Hayvan Barınağı'nı Gazetecilere Açtı

Belediye, Kısırkaya Hayvan Barınağı'nı Gazetecilere Açtı
Hayvan hakları savunucularının Saraçhane'de bulunan İBB binası önünde Kısırkaya'daki hayvan barınağı protestosu düzenlediği saatlerde, İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü Kısırkaya Hayvan Bakımevi kapılarını basın mensuplarına açtı.
15.01.2016 / 11:33


Hayvan hakları savunucularının Saraçhane'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde Kısırkaya'da inşa edilen hayvan barınağı protestosu düzenlediği saatlerde, İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü Kısırkaya Hayvan Bakımevi kapılarını basın mensuplarına açtı.



'TEDAVİNİN ARDINDAN ALINDIKLARI YERE BIRAKILIYOR"
Kısırkaya Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı'nda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Veteriner Hizmetleri Müdürü Muhammet Nuri Coşkun, bakımevinin sahipsiz hayvanlara yönelik olduğunu söyleyerek, hayvanların önce ön muayeneden geçtiklerini, daha sonra kısırlaştırma ve tedavi için operasyona alındıklarını söyledi. Kısırlaştırma işlemin ardından küpe, kulak altına dövme ve mikroçip uygulamaları ile hayvana ait tüm verilerin veri tabanına işlendiğini belirten Coşkun, 'Hayvanlar operasyondan sonra tedavi ünitelerine alınıyor. Yaklaşık 7 günlük bakımın ardından tekrar alındıkları ortama bırakılıyor" diye konuştu.

'BİRİMLER DOĞALGAZ TERTİBATLI, YERDEN ISITMALI"
Yavrulu anne bölümlerinin diğer bölümlerden ayrı olduğunu ve annelerin yavruları ile beraber tutulduklarını anlatan Coşkun, 'Birimlerin tamamı doğalgaz tertibatlı, yerden ısıtmalı sistemle ısıtılmakta. Mağdur hayvanların da müstakil kulübeleri var, yeni sahip bulununcaya ya da hayatlarının sonuna kadar buralarda kalıyorlar" dedi.



MİKROÇİP UYGULAMASI KİMLİK KARTI GİBİ
Kısırkaya Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı Başhekimi Önder Oflazoğlu basın mensuplarına hayvanlar için bir nevi kimlik kartı olan mikroçip uygulamasını anlattı. Hayvanın ensesine, deri altına yerleştirilen mikroçiple, hayvana yapılan bütün müdahalelerin kayıt altına alındığını söyledi. Oflazoğlu, bütün veterinerlerde bulunan veri tabanı uygulaması ile hayvanın nereden geldiği, hangi veteriner ekip tarafından kısırlaştırıldığı, ne kadar ilaç kullanıldığı gibi bilgilere ulaşılabileceğini ifade etti. Oflazoğlu'nun verdiği bilgiye göre, veri tabanına işlenen bilgiler ile çalıntı ya da kayıp durumlarında da hayvana en son nerede müdahale edildiğine ya da arandığı bilgilerine de ulaşılabiliyor.



ŞU ANDA 2 BİN HAYVAN BARINIYOR
Sahipsiz hayvanların aşılama, kısırlaştırma, tedavi, bakım ve beslenmesinin yapıldığı bakımevi, Sarıyer sahilinde, şehir merkezinden yaklaşık 40 km uzaklıkta bulunuyor. 700 dönüm alan üzerine 10 dönümü kapalı olmak üzere 400 dönüme konumlandırılmış bakımevinde, 13'ü veteriner olmak üzere 83 personel görev yapıyor. Bakımevi, yaklaşık 4 bin sakat, yaşlı ve mağdur hayvanın yaşam alanıyla bin 600 hayvana tedavi, kısırlaştırma, bakım ve yavrulu annelere hizmet verecek kapasitede. Bütün birimlerinin henüz aktif olmadığı barınakta, şu anda 2 bine yakın hayvan bulunuyor.