Sarıyer Yenigün, Sarıyer'in Gerçek Tarafsız Gazetesi - Sarıyer Toplum Sağlığı Merkezi </p>örnek çalışmalarına devam ediyor
ŞEREF AYER </br>KOVULMADIKÇA </br>SARIYER İFLAH OLMAZ!!!
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Sarıyer Toplum Sağlığı Merkezi

örnek çalışmalarına devam ediyor

Sarıyer Toplum Sağlığı Merkezi </p>örnek çalışmalarına devam ediyor
Madde kullanımı ile mücadelenin önemli bir halk sağlığı olduğunu her daim dile getiren Sarıyer Toplum Sağlığı Merkezi, gerçekleştirdiği toplantılarla örnek çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
03.04.2015 / 12:38


Madde kullanımı ile mücadelenin önemli bir halk sağlığı olduğunu her daim dile getiren Sarıyer Toplum Sağlığı Merkezi, gerçekleştirdiği toplantılarla örnek çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Koruyucu, tedavi edici ve rehabilitasyon çalışmaları ile suçluya yönelik caydırıcı ve cezalandırıcı yasal düzenlemelerin artırılmasının önem taşıdığının ifade edildiği toplantıda, alınacak tedbirlerle özellikle gelecek nesillerin güvence altına alınacağı vurgulandı.

AİLE HEKİMLERİ BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Programı hazırlayan ve sunumu gerçekleştiren Eğitim koordinatörü Kezban Gümüş’ün büyük takdir topladığı programda, Sarıyer Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı İncilay Dönmez'de katılımcılardan büyük destek gördü. Toplantıya, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşgun, Sarıyer Toplum Sağlığı Başkanı İncilay Dönmez, Sarıyer Toplum Sağlığı Hekimleri Dr. Hilal Hügül Dikicioğlu, Dr. Nevin Çerkez, Dr. Esma Kılınç, Dr. Nilüfer Ataoğlu ve 86 aile hekimi katıldı.

Eğitim Koordinatörü Kezban Gümüş tarafından 2015 yılında hazırlanan Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile ilgili aile hekimlerinin bilgilendirilmesi büyük bir katılımla gerçekleşmiş oldu.

Uzm.Psikolog Sevilay Kahveci Düztaş, bağımlı kişi ile karşılaşıldığında Aile Hekimleri nasıl bir yol izleyecek, bu konuda ciddi bilgiler verdi. Madde kullanımıyla mücadelenin tüm toplumun üstlenmesi gereken bir sorumluluk olduğunun altını çizen Düztaş, bu şekilde başarılı sonuçlar alınabileceğine işaret etti.



TIBBİ VE PSİKOLOJİK İHTİYAÇLAR BELİRLENECEK

Uzm. Psikolog Sevilay Kahveci Düztaş, Madde kullanımının, bağımlılık, tıbbi, adli yönleri olan sosyal bir problem olduğunu ifade ederek, aile hekimlerinin bu kişiler için ilk temas noktası olduğunu söyledi.

Aile hekimliğinin, risklerin belirlenmesi için önemli bir basamak olduğunu belirten Düztaş, projelerle madde kullanımına bağlı aile içi riskler ve buna bağlı sosyal problemler konusunda uzman desteği sağlayacaklarını bildirdi. Düztaş konuşmasında,

"Aile hekimliği başlığı altında yürütülen sağlık hizmetlerinde kamu hizmeti yapan aile hekimlerine madde kullanımı ve bağımlık konusunda eğitimler verilmeye başlandığını biliyoruz.

Madde kullanımının aileler ve gençler üzerindeki etkileri, madde bağımlılığı, önleme, risk durumları, tedavi gibi konularda eğitim içeriği hazırlanıyor ve uzmanlardan video ile görüntülü değerlendirmeler alınıyor.

Aileler desteklenerek madde kullanımına bağlı suça sürüklenen veya eğilimi olan çocuk ve gençler, suç örgütlerinin tehditlerinden korunarak sosyal iyileştirme sağlanacak.

Kurumlar arası iş birliği sağlanarak, bilgi ve deneyim paylaşımı ile toplumsal bütünleşmeye katkı sağlayacak organizasyonlar düzenlenecek" diyerek önemli bigiler sundu.

Düztaş, sözlerini “Aile hekimlerinin çok önemli sosyal sorumlulukları var, kendileriyle ortak projelerde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diyerek noktaladı.