Sarıyer Yenigün, Sarıyer'in Gerçek Tarafsız Gazetesi - Zekeriyaköy Muhtarını Bekliyor
ŞEREF AYER </br>KOVULMADIKÇA </br>SARIYER İFLAH OLMAZ!!!
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Zekeriyaköy Muhtarını Bekliyor

Zekeriyaköy Muhtarını Bekliyor
Zekeriyaköy Muhtar Adayı Mustafa Bingöl, “Muhtar olduğum takdirde; Rant için değil halk için çalışma içinde olacağız" dedi.
09.03.2014 / 00:20


300 yılı aşkın zamandır Zekeriyaköy’de ikamet eden bir ailenin torunu olan Zekeriyaköy Muhtar Adayı 62 yaşındaki Mustafa Bingöl, dededen toruna muhtar bir ailenin ferdi.

1927 – 1942 yılları arasında Mustafa Bingöl’ün dedesi İsmail Bingöl 20 yıl, 1964 – 1984 yılları arasında babası Nihat Bingöl yine 20 yıl Zekeriyaköy muhtarlığı yaptı.

Dedesinden ve babasından devir aldığı muhtarlığı 25 yıl yaptıktan sonra 2009 yerel seçimlerinde muhtarlık yarışını kaybederek ara veren Mustafa Bingöl, 2014 yerel seçimlerinde yeniden muhtarlığa aday oldu…

Muhtarlık döneminde yaptığı hizmetleri anlatan Mustafa Bingöl ilk muhtarlık yıllarını şöyle anlatıyor; “1984 yılında muhtar olduğum zaman köyümüz 75-80 hane idi ve köyümüzün üç hanesinde telefon vardı. Biz muhtarlık olarak şimdiki PTT’nin olduğu yerde Zekeriyaköy PTT acentalığı kurduk, 120 abonelik santral aldık evlerimize telefon bağlattık. üç yıl acenteliği muhtarlık olarak çalıştırdık. Daha sonra otomatik santral kuruldu ve bu şekilde hizmet verildi.

1985 yılına kadar köy halkı evlerinde ihtiyacı olan suyu çeşmelerden taşırken, köy hizmetlerininde yardımı ile evlerimize su bağladık ve 2007 yılına kadar muhtarlık olarak bu hizmeti verdik. Şu anda bu görevi İSKİ yürütmektedir.”



BİTMEK TÜKENMEK BİLMEYEN HİZMET AŞKI

1994 yılında köy meydanında bulunan çeşmenin onarımı ile define avcıları tarafından tarihi dokusu bozulduğu söylentilerine de açıklık getiren Zekeriyaköy Muhtar Adayı Mustafa Bingöl, “Bir konu üzerinde bir şeyler söylerken köyün tarihini çok iyi bilmek lazım. Söz konusu çeşme taşında Emetullah Sultan değil Emetullah Hatun tarafından yapıldığı yazmaktadır. Bu zat ise köyümüzde ikamet etmiş olan Hacı Tahir Efendi ve Hacı Kamer sülalesinden gelmektedir. Şuan da köyde ikamet eden Arıoğlu sülalesi bu aileden gelmektedir. Söz konusu padişahlarla hiç bir alakası yoktur. Yıkılan çeşmenin hiçbir tarihi özelliği yoktur. Çeşmelerin tarihi taşlarını 2009 yılında tutanak ile muhtarlığımıza teslim etmiş bulunmaktayız. Köyümüze büyük hizmetleri dokunan Turing Genel müdürü Rahmetli Çelik GÜLERSOY bu çeşmeyi 1987 yılında onarmıştır. Tarihi çok seven Çelik GÜLERSOY eğer tarihi özelliği olsaydı bir taşına bile dokunmazdı. 1994 yılında ise yeniden onarılmıştır.” Açıklamasını yaptı.

Zekeriyaköy Muhtar Adayı Mustafa Bingöl, muhtarlığı dönemindeki hizmetlerini de başlıklar halinde şöyle sıraladı:

“Muhtarlığa geldiğim dönemde mezarlığımızın etrafı tel örgü ile çevriliyken tamamını taş duvar olarak yaptık, içinin beton yollarını yaptık, iski suyunun gelmesi ile hayırseverlere dört adet çeşme yaptırdık. Yine 1987 köy içi, 1995 karaağaç, 1999 yılında ise kasapçayırının arka görünüm bölgelerinin kanalizasyonlarını yaptık. Şuan da halen bizim yaptığımız şebekeler hizmet vermektedir.

Zekeriyaköy ilköğretim okulu tek katlı iki sınıfken üzerine ikinci katı yaparak altı sınıf ve bir müdür odası ilave yaptık. Bunun için devletten hiçbir yardım almadık. 2004 yılında ise iki katlı ek binasını yaptık.



ADALET VE CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKAN HALKIN SESİ OLACAĞIM

Yine köyümüzün camii yetersiz olduğu için camimizi büyüttük, yanına iki daire, şadırvan, gasilhane, tuvaletler, dükkan ve salon bulunduğu müştemilatı yaptık.

Muhtarlık binamız günün şartlarında 1984 yılında yaptık.

Muhtarlık binasının yanındaki iki katlı binayı 1999 yılında inşa ettik.”

Zekeriyaköy Muhtar Adayı Mustafa Bingöl, muhtar olması halinde yapmayı düşündüğü çalışmaları ise şöyle anlattı:


“Muhtar olduğum takdirde; Rant için değil halk için çalışma içinde olacağız. Demokrasi, Adalet ve Cumhuriyete sahip çıkan halkın sesi olacağım. Mahallenin beklentilerini gerçeğe dönüştürmek için çalışacağım. Halkımızı kucaklayıcı, katılımcı ve çözüm odaklı bir muhtarlık anlayışını hayata geçireceğim. Mahalle içinde çeşitli kollar kurarak kadın, çocuk ve yaşlılar için yerel yönetim hizmetlerinin mahallemize ulaşmasını sağlayacağım. Mahallemizde bulunan eğitim kurumlarının sorunları için çözümler üreteceğim. Bir hayvan sever olarak sokak hayvanlarının ıslahı ve bakımı için belediyemiz ile ortak çözümler üretip soruna insani boyutlar ile yaklaşmak istiyorum. Dürüst, şaibesiz ve güler yüzlü bir muhtarlık makamı yaratmak istiyorum.” dedi.